Datum

11 nov 2023

Tijd

14:00 - 17:00

Hilma af Klint & Piet Mondriaan in Kunstmuseum Den Haag

De Activiteitencommissie vraagt wie er belangstelling heeft voor een rondleiding over deze tentoonstelling op 11 november. In verband met de planning van het museum moet de opgave vóór 15 september binnen zijn. S.v.p. tijdig uw interesse melden aan activiteter@znver.nl.

 

Hilma af Klint (1862-1944) en Piet Mondriaan (1872-1944) waren tijdgenoten die elkaar overigens nooit ontmoet hebben. Beide begonnen hun loopbaan als figuratieve schilders en gingen daarna over op abstract werk. Het figuratieve werk van af Klint verkocht goed maar het abstracte werk van haar werd niet begrepen en bleef in haar atelier staan. Testamentair had zij vast gelegd dat haar werk na haar dood 20 jaar niet getoond mocht worden zodat het daarna beter begrepen zou worden. Pas in 1987 waren er op diverse plaatsen in de wereld tentoonstellingen, ook in Den Haag. Op de website van het Kunstmuseum staat haar werk en leven uitgebreid beschreven voor wie meer wil weten.

Bron en foto: https://www.kunstmuseum.nl

Het Kunstmuseum is met museumjaarkaart en diverse andere kaarten gratis te bezoeken, normale entree is €17,50.

Op 11 november is er een lezing, 14-15 uur, over deze tentoonstelling te volgen, kosten €7,50

Er is audiotour die te volgen is via de museumapp.

Hier de vraag: is er belangstelling voor een rondleiding? Bij 15 personen zijn de kosten €5,-.

A.u.b. nog niets betalen, nu alleen een inventarisatie of er voldoende belangstelling is voor een rondleiding. Graag reageren vóór 15 september a.s., naar (activiteter@znver.nl)l!

Bij voldoende belangstelling volgt er in de Nieuwsbrief van de maand oktober nadere informatie.