Datum

11 nov 2023
Expired!

Tijd

10:00 - 17:00

Hilma af Klint & Piet Mondriaan in Kunstmuseum Den Haag

Hilma af Klint (1862-1944) en Piet Mondriaan (1872-1944) waren tijdgenoten die elkaar overigens nooit ontmoet hebben. Beide begonnen hun loopbaan als figuratieve schilders en gingen daarna over op abstract werk. Het figuratieve werk van af Klint verkocht goed maar het abstracte werk van haar werd niet begrepen en bleef in haar atelier staan. Testamentair had zij vast gelegd dat haar werk na haar dood 20 jaar niet getoond mocht worden zodat het daarna beter begrepen zou worden. Pas in 1987 waren er op diverse plaatsen in de wereld tentoonstellingen, ook in Den Haag. Op de website van het Kunstmuseum staat haar werk en leven uitgebreid beschreven voor wie al meer wil weten.

Het museum is geopend van 10 – 17 uur. Je dient zelf je entreekaart te kopen, dit kan via de website (www.kunstmuseum.nl) of aan de kassa van het museum.

De museumjaarkaart en diverse andere kaarten geven gratis toegang, normale entree is €17,50.

Iedereen is vrij om op elke gewenste tijd te komen en de tentoonstelling is bekijken.

Vanaf 11.30 uur is het de bedoeling om elkaar te ontmoeten in het Grand Café, de Tuinzaal, deze is centraal gelegen in het museum. Een ieder kan daar naar eigen behoefte en budget koffie, gebak en of lunch halen bij de balie en zelf ook afrekenen. Wij zullen een aantal tafels bij elkaar zetten zodat wij daar als groep bij elkaar kunnen zijn.

Er bleek voldoende belangstelling voor de rondleiding en deze staat gepland van 13 – 14 uur, verzamelen om 12.45 uur bij de kassa. In de vorige aankondiging had ik per abuis een verkeerd bedrag genoemd, de rondleiding kost €6,-. Overmaken op de bankrekening van de vereniging (NL14RABO0159569168 ten name van de Zweeds-Nederlandse Vereniging). Mochten er toch meer dan de huidige 15 mensen belangstelling hebben voor de rondleiding dan komen zij op de reservelijst.

Van 14 – 15 uur is er een lezing over deze tentoonstelling te volgen voor €7,50. Als je belangstelling hebt dan zelf op tijd hiervoor een kaartje kopen via de website van het kunstmuseum. Hier geldt vol = vol.

Een audiotour is te volgen via de museumapp, deze kun je zelf downloaden.

Parkeren: Er is geen parkeergarage in de buurt. Er dient ‘op straat’ geparkeerd te worden, bij of in de omgeving van het Kunstmuseum. Wel zijn er 2 invalidenplaatsen bij de ingang van het museum.

Openbaar vervoer: Vanaf Den Haag Centraal en Hollands Spoor gaat Tram 17 richting Statenkwartier uitstappen halte Groot Hertoginnelaan. Vanaf centraal gaat ook bus 28 richting Zuiderstrand halte Statenplein uitstappen.

Graag aanmelden op mail activiteter@znver.nl  zodat wij een idee hebben hoeveel stoelen/ tafels er ongeveer nodig zijn. Uiterlijk 6 november aanmelden.

Het lijkt mij leuk en gezellig om iedereen in deze mooie omgeving te zien.