Zweedse films op IFFR 2023

IFFR is weer terug in de bioscopen (met de 52ste editie)! Van 25 januari tot 5 februari staat Rotterdam in het teken van film. Ook zijn er enkele Zweedse films te zien. Hieronder een overzicht van de Zweedse films.

Kijk verder voor tickets en informatie op iffr.com

 

Vildanden/Bright Future, Nadja Ericsson, 2023, Zweden, 75 min.

Intiem drama over de overgebleven leden van een ooit roemrijke familie, die belanden in een maalstroom van zelfvernietiging. De Tsjechoviaanse sferen en Ibsen-achtige motieven maken Vildandentot een pareltje van tact en discretie, van briesjes meer dan vlagen, van halve tonen en zachte kleuren.

Harbour/The Store, Ami-ro Sköld, 2022, Zweden, 143 min.

Supermarktmedewerker Eleni wordt bevorderd tot manager en moet voortaan steeds meer van haar collega’s eisen… En dat is nog maar de belangrijkste verhaallijn in deze brede – deels in de vorm van een animatiefilm – maatschappelijke schets van het leven onder het neoliberale juk, vol anekdoten, karakterschetsen en situationele observaties.

Limelight/Cairo Conspiracy, Tarik Saleh, 2022, Zweden, Frankrijk, Finland, Denemarken, 126 min.

De verkiezing van een nieuwe groot-imam verandert de eerbiedwaardige Egyptische Al-Azhar-universiteit in een wespennest van politieke intrige, waarbij de inlichtingendienst het proces probeert te manipuleren en ondermijnen. Een spannende, energieke thriller.

100 Årstider/Tiger Competition, Giovanni Bucchieri, 2022, Zweden, 101 min.

Veelzijdig portret van Giovanni Bucchieri, een voormalige danser bij het Koninklijk Zweeds Ballet, die nu als kunstenaar meerdere disciplines combineert. Zijn altijd ongrijpbare, vaak getormenteerde wezen wordt gepresenteerd met nieuwe esthetische benaderingen en stijlen.

Bron: https://iffr.com