Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/vhosts/zweeds-nederlandse-vereniging.nl/httpdocs/wp-content/themes/Divi/functions.php on line 5837

De Zweeds-Nederlandse vereniging

Doel: het versterken van de banden tussen Zweden en Nederland

De vereniging organiseert bijeenkomsten en lezingen, viert typisch Zweedse feesten en herdenkt voor Zweden belangrijke gebeurtenissen. Leden van de vereniging ontvangen uitnodigingen voor haar activiteiten en krijgen Sverige Kuriren in de brievenbus.

Het bestuur van de vereniging is in 2019 als volgt samengesteld:
Voorzitter: Lex Buskens
Penningmeester: Sven Stemne
Secretaris: Björn von Ubisch
Bestuurslid & notulist: Maria Berglund
Bestuurslid: Rob Twiest
Bestuurslid: Foeke Sybesma
Bestuurslid: Henk Wijkhuisen

Sverige Kuriren

Als lid van de Zweeds-Nederlandse Vereniging ontvangt u viermaal per jaar Sverige Kuriren, ons prachtig vormgegeven verenigingsmagazine. Sverige Kuriren informeert u over uiteenlopende onderwerpen die betrekking hebben op Zweden: de Zweedse taal, -cultuur, -geschiedenis, -toeristische attracties en maatschappelijke ontwikkelingen. De meeste artikelen in Sverige Kuriren worden tweetalig, dus zowel in het Nederlands als Zweeds, gepubliceerd.

De redactie van Sverige Kuriren bestaat momenteel uit:
Liz Oosterbaan (hoofdredacteur)
Jos Klink (redactiesecretaris/eindredacteur)
Stina Kullberg
Stella Woltjer
Sylvia Woltjer

In nummer 2 van 2019 onder andere artikelen over:
– Tielse kinderuitzending naar Zweden in 1945
– Onderwijs voor volwassen in Zweden